петак, 22. новембар 2013.

Жути Кинези против беле куге

Код Кинеза нема шта нема: од игле до локомотиве! Бубрег можда још није стигао, али дете могу да ти направе, овај набаве, овај... исто дође (онај што је питао у Банату, тражио у интернату, и ишао до Срема, где су му рекли НЕМА - вала би се обрадовао: не мора више којекуда да база и обија прагове, ма прстом не мора да макне). Тако бар кажу чаршијске приче, а где је дима, има и ватре, ја верујем (без ватре се дете не искова).
 Једна овдашња госпођа (удата, мајка једног детета, без "аномалија" које ће имати потоња) радила код Кинеза (својски се трудила, и прековремено, да се закључити из наредних редова). У међувремену затруднела, па, кад дође време, оде на порођај (с близанцима у утроби). И породи се, након чега, претпостављам, доживе шок и она, и муж (којем истог трена никну огромни рогови), а и новопечени отац (који ће се, ако је паметан, тих рогова посебно чувати). Госпођа се, кажу приче, и сама изненадила (као да није ни лук јела ни лук мирисала... а шта јесте радила, сад сви знају): ај' што су јој деца жута (ни прва ни последња, додуше ова се жутице неће решити до краја живота), ал' што су им косе очи! Ако лаже чаршија, лажем и ја... ал' не лажу бебе: потврда, црно, овај жуто на бело (а можда је било и бело на жуто, ко ће им знати омиљене позе). /У праву су мудраци који кажу да се не могу сакрити кашаљ и љубав (ја додајем: нарочито полна, међурасна, која "уроди плодом")!/ Лако ћемо се ми од беле куге жутом децом излечити!
 И гледам данас позамашну девојку у једној кинеској радњи, тобоже се бије (а зна се: ко се бије, тај се воли) с млађаним Кинезом из суседне, као да ја не видим да флертују. Нека, нека, само тражи ђавола, тражи, па после: куку, дете жуто!
 У многим кинеским радњама тражи се радница. Препоручујем женама којима је тешко занети да окушају срећу (плата је можда мала, али знате колико је вештачка оплодња)!

Нема коментара:

Постави коментар